Both BoerenZorg, locatie Cabauw

Op 7 oktober 2019 heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een hertoets uitgevoerd bij Both BoerenZorg waarbij is gecheckt of eerdere tekortkomingen zijn opgeheven. Aanleiding hiervoor was het toezicht dat de inspectie in december 2018 heeft uitgevoerd bij Both BoerenZorg. Doel van dit toezicht was om te bepalen of Both BoerenZorg verantwoorde jeugdhulp biedt. Omdat Both BoerenZorg bij dit eerste onderzoek tekortkomingen liet zien, is hen gevraagd om verbetermaatregelen te nemen en de inspecties hierover te informeren.

Both BoerenZorg voldeed tijdens de toets in december 2018 aan 18 van de 29 onderzochte verwachtingen uit het toetsingskader ‘Verantwoorde Hulp voor Jeugd’. Bij de hertoets in oktober 2019 voldeed Both BoerenZorg aan 28 van de 29 verwachtingen. De inspectie constateert dat het verbetertraject dat Both BoerenZorg na het onderzoek in december 2018 heeft ingezet, heeft geleid tot een verbetering.

Verbetering is nog nodig op de volgende verwachting: Professionals beoordelen de veiligheidsrisico’s in multidisciplinair verband.

De inspectie acht de Both BoerenZorg in staat om verantwoorde hulp te bieden en vertrouwt erop dat Both BoerenZorg concrete verbetermaatregelen doorvoert om aan alle verwachtingen te voldoen. De inspectie blijft de ontwikkelingen volgen vanuit haar reguliere toezichtrol.