Gezinshuis DrieLuik, Eefde

In augustus 2018 deed de inspectie onderzoek bij DrieLuik. Doel van het onderzoek was om te bepalen of Drieluik op dat moment verantwoorde jeugdhulp bood. Omdat de inspectie bij dit onderzoek tekortkomingen constateerde, is met Drieluik een verbetertraject doorlopen. DrieLuik heeft maatregelen genomen, een verbeterplan opgesteld en dit plan ten uitvoer gebracht. In september 2019 voerde de inspectie een hertoets uit bij DrieLuik en heeft daarbij getoetst of de eerder geconstateerde tekortkomingen en aandachtspunten waren opgeheven.

DrieLuik voldeed op het moment van de hertoets aan tien van de dertien onderzochte verwachtingen uit het toetsingskader Kleinschalige Jeugdhulp met Verblijf.

De inspectie heeft haar bevindingen met DrieLuik besproken. Op dat moment had DrieLuik geen SKJ-geregistreerde professional in dienst die de plannen van de jeugdigen vaststelt. DrieLuik heeft inmiddels een nieuwe SKJ-geregistreerde professional in de arm genomen. DrieLuik heeft aangegeven ervoor te zorgen dat deze professional voor iedere jeugdige een plan inclusief de te bieden hulp vaststelt en hierbij meeweegt of DrieLuik een passende plek is voor de jeugdige. De inspectie verwacht vóór 24 januari 2020 te worden geïnformeerd over de uitkomsten in een resultaatsverslag.

De inspectie heeft het resultaatverslag tijdig van Gezinshuis DrieLuik ontvangen. Gezinshuis Drieluik heeft alle verbetermaatregelen gerealiseerd. De inspectie vertrouwt erop dat Gezinshuis Drieluik in staat is om verantwoorde hulp te bieden en de bereikte kwaliteitsverbetering heeft geborgd voor de toekomst. De inspectie blijft de ontwikkeling van Gezinshuis Drieluik volgen vanuit haar reguliere toezichtrol.