Aanwijzing voor Goed en Welzorg in Eindhoven

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Goed en Welzorg (Reliance Care B.V.) een aanwijzing gegeven. Goed en Welzorg biedt persoonlijke verzorging en verpleging in Eindhoven. De zorg en hulp die de thuiszorgorganisatie biedt vertoont al lange tijd tekortkomingen. Die tekortkomingen moet Goed en Welzorg binnen 5 maanden wegnemen.

Meter waarbij de wijzer op het rode vlak staat, wat een zware maatregel betekent
Beeld: ©IGJ

Dit is er aan de hand

Sinds 22 december 2023 stond Goed en Welzorg onder een verscherpt toezicht van een half jaar. De inspectie zag grote tekortkomingen in de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Onder meer omdat Goed en Welzorg over onvoldoende personeel beschikt om altijd goede zorg te kunnen garanderen. Verder zijn de zorgverleners onvoldoende geschoold. 

Tijdens het verscherpt toezicht heeft de bestuurder van Goed en Welzorg onvoldoende laten zien in staat te zijn om de organisatie aan te sturen. Gezien de risico’s voor de kwaliteit van zorg vindt de inspectie een bestuursrechtelijke maatregel nodig. 

Hoe nu verder?

Om af te dwingen dat Goed en Welzorg alsnog de noodzakelijke verbeteringen doorvoert, legt de inspectie nu een aanwijzing op. Goed en Welzorg moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 23 januari 2025 voldoen aan de aanwijzing. 

Documenten

Goed en Wel zorg

Eindhoven