Einde verscherpt toezicht voor verpleeghuis De Linde in Dordrecht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op De Linde opgeheven. De Linde is een specialistisch verpleeghuis van het Stichting Leger des Heils in Dordrecht. De Linde heeft de afgelopen 9 maanden voldoende verbeteringen doorgevoerd.

Meter waarbij de wijzer op een groen vlak staat, wat einde maatregel betekent.
Beeld: ©IGJ

Dit was er aan de hand

Op 15 november 2023 stelde de inspectie De Linde onder verscherpt toezicht voor een periode van 9 maanden. De inspectie zag tekortkomingen in de zorg, zoals het overzichtelijk bijhouden van het elektronisch patiëntendossier (ECD). Ook sloot de deskundigheid van zorgverleners niet goed aan op de zorg die de cliënten nodig hebben. Daarom vond de inspectie het noodzakelijk de voortgang te blijven volgen. 

Dit heeft De Linde gedaan

De Linde heeft verschillende verbeteringen doorgevoerd in de organisatie. Zo zorgen een vaste locatiemanager en teamleiders nu voor meer stabiliteit op de locatie. Zorgverleners voelen zich beter ondersteund in hun werk met cliënten. Ook heeft De Linde verschillende verbeteringen getroffen in het werken met de zorgdossiers. De zorgverleners volgen een scholing die hen helpt om beter om te gaan met onbegrepen gedrag van cliënten. Daarnaast heeft de organisatie zelf goed zicht op wat er nog verder verbeterd moet worden. Zij stuurt nu meer op de kwaliteit en veiligheid van de zorg.

Hoe nu verder?

De inspectie heeft voldoende vertrouwen in De Linde om de zorg te blijven verbeteren. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd.
 

De Linde

Dordrecht

Documenten