Rapport en reactie De Paradijsvogelbloem in Ter Aar

In april 2024 voerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onaangekondigd toezicht uit bij zorgboerderij de Paradijsvogelbloem in Ter Aar. 

De inspectie concludeert dat de Paradijsvogelbloem op het moment van het toezichtbezoek aan drie normen volledig voldoet. Op drie andere normen is verbetering nodig.Dit gaat om het bieden van ontwikkelingsgerichte hulp in een zo thuis mogelijke omgeving, het zodanig inrichten van de organisatie dat dit redelijkerwijs leidt tot verantwoorde hulp en het bieden van de mogelijkheid aan jeugdigen en hun ouders om voor hun individuele belangen op te komen.

De bevindingen uit het toezichtbezoek, in combinatie met meerdere signalen en meldingen na het toezichtbezoek, zijn voor de inspectie voldoende redenen om de aanbieder intensief te blijven volgen. De inspectie verwacht van de Paradijsvogelbloem een verbeterplan en toetst dit op volledigheid, ambitie en realisme. Op basis van dit plan bepaalt de inspectie het vervolgtoezicht. Het uitvoeren van een hertoets kan hiervan onderdeel zijn.