Afsluitbrief De Wijde Wereld

In februari 2024 deed de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) onderzoek bij De Wijde Wereld Coaching & Begeleiding in Montfoort. Doel van het onderzoek was om te bepalen of De Wijde Wereld verantwoorde jeugdhulp biedt. De inspectie constateerde dat 6 van de 9 getoetste normen grotendeels aan de norm voldeden. Op 3 normen was verbetering noodzakelijk.

De inspectie vroeg aan De Wijde Wereld een verbeterplan op te stellen met concrete maatregelen om de geconstateerde tekortkomingen op te heffen. De inspectie is nagegaan of het plan aansluit op de door de inspectie geconstateerde tekortkomingen, of het plan voldoende ambitie toont om de noodzakelijke verbeteringen aan te brengen en of het plan en het tijdspad realistisch zijn.

Op basis van de bevindingen concludeert de inspectie dat het verbeterplan voldoet aan haar verwachtingen en vertrouwt erop dat De Wijde Wereld de verbetermaatregelen voortvarend implementeert. De inspectie sluit hiermee dit toezichttraject af en blijft de ontwikkelingen bij De Wijde Wereld volgen in haar reguliere toezicht.