VHJ Buitenhorst Zorg Rhenen en Bennekom

Buitenhorst Groep B.V. staat sinds 2016 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67028144. Deze besloten vennootschap wordt bestuurd door Buitenhorst Beheer B.V. en Buitenhorst Holding B.V..

Buitenhorst is een familiebedrijf dat onder andere dagbesteding biedt aan jeugdigen en jongvolwassenen van 6 tot 24 jaar. De dagbesteding behelst zowel individuele als groepsbegeleiding, tijdens schooluren, naschools en op zaterdag.

In de weekenden biedt Buitenhorst voorgaande ook in de vorm van logeeropvang. Daarnaast biedt Buitenhorst ambulante begeleiding aan gezinnen en is er een leerwerkplaats. Buitenhorst richt zich hoofdzakelijk op jeugdigen met autisme spectrum stoornis (ASS), maar ook andere jeugdigen met vergelijkbare problematiek zijn welkom.

Buitenhorst voldeed op het moment van het toezicht aan 22 van de 29 onderzochte verwachtingen uit het toetsingskader Verantwoorde Hulp voor Jeugd. Aan zeven verwachtingen voldeed Buitenhorst niet. Inmiddels heeft Buitenhorst laten weten dat verbetermaatregelen zijn doorgevoerd. Verbetering is nodig op de volgende verwachtingen:

  • 1.2.2. Professionals werken doelgericht en planmatig.
  • 2.1.3. Professionals beoordelen de veiligheidsrisico’s in multidisciplinair verband.
  • 4.1.3. Jeugdigen en hun ouders kunnen een klacht indienen bij een onafhankelijke klachtencommissie.
  • 5.1.4. De aanbieder registreert en analyseert incidenten en voert naar aanleiding van de analyse verbeteringen door.
  • 5.3.2. De aanbieder heeft een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

De inspectie verwacht uiterlijk op 20 februari 2020 van Buitenhorst een resultaatverslag te ontvangen waarin Buitenhorst ten aanzien van alle verbetermaatregelen die in gang zijn gezet aangeeft wat de stand van zaken is en of aan de verwachtingen wordt voldaan. De inspectie zal op basis van dit resultaatverslag haar vervolgtoezicht bepalen.