MijnThuisHuis B.V.

In oktober 2019 heeft de inspectie een toets Nieuwe Toetreders jeugdhulp uitgevoerd bij MijnThuisHuis B.V. Doel van het toezicht was om te bepalen of MijnThuisHuis B.V verantwoorde jeugdhulp biedt. De inspectie heeft hiervoor de set met vijftien basisverwachtingen voor nieuwe toetreders jeugdhulp getoetst.

MijnThuisHuis B.V. voldeed op het moment van het onderzoek aan elf van de vijftien beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp. Inmiddels heeft de aanbieder maatregelen genomen zodat wordt voldaan aan dertien verwachtingen.

De inspectie verwacht dat MijnThuisHuis B.V. maatregelen neemt om te voldoen aan de vijftien verwachtingen. Er is nog verbetering nodig op de volgende onderwerpen:

  • Bestuurder en de medewerker schatten de veiligheidsrisico’s van de jeugdigen systematisch in;
  • De fysieke leefomgeving is schoon, passend en veilig.

De inspectie verwacht van MijnThuisHuis B.V. binnen zes weken na ontvangst van het vastgestelde rapport een schriftelijke verklaring te ontvangen dat wordt voldaan aan de vijftien basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp.

Indien MijnThuisHuis B.V. op die datum nog niet volledig voldoet aan de verwachtingen, dient zij de inspectie te informeren over de reden voor de vertraging. Tevens dient zij aan te geven wanneer zij wel zal voldoen aan de verwachtingen. De inspectie zal de voortgang bij MijnThuisHuis B.V. volgen en zo nodig toetsen in de praktijk.

Toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) ziet een aanbieder van jeugdhulp als ‘nieuwe toetreder jeugdhulp’ tot maximaal anderhalf jaar nadat de aanbieder is gestart met het zelfstandig verlenen van jeugdhulp aan eigen cliënten. Toezicht kan plaats vinden vanaf het moment dat een nieuwe toetreder zes maanden jeugdhulp heeft geboden aan cliënten.