Juzt Locaties De Vliethoeve en De Krabbebossen

Begin december 2019 voerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd toezicht uit bij Juzt, de locatie De Vliethoeve in Kortgene en locatie De Krabbebossen in Rijsbergen.

Aanleiding voor het toezicht is de afbouw van de hulp bij Juzt vanwege financiële problemen. In verband met de continuïteit van de hulp voor de individuele jeugdigen, houdt de inspectie intensief toezicht. Als onderdeel van het intensieve toezicht is de inspectie nagegaan of de dossiers op orde zijn en of Juzt voldoende maatregelen neemt om de hulp zorgvuldig over te dragen.

De inspectie heeft gesprekken gevoerd met professionals en dossiers bekeken. Op basis daarvan zijn vier verwachtingen vanuit het Toetsingskader Verantwoorde Hulp voor Jeugd beoordeeld.

Uit het onderzoek blijkt dat de dossiervorming bij Juzt bij de locatie De Vliethoeve en locatie De Krabbebossen grotendeels in orde is en Juzt adequate maatregelen neemt om de zorg goed over te kunnen dragen.
Verbetering is nog nodig op de volgende verwachting:

  • Professionals schatten de veiligheidsrisico’s van de jeugdigen systematisch in.

In alle dossiers moet een risicotaxatie zijn opgenomen.
Daarnaast zijn, in verband met de overdracht van de hulp, enkele aandachtpunten geformuleerd. De inspectie verwacht dat Juzt dit oppakt, bijvoorbeeld in de dossieraudit die momenteel wordt uitgevoerd bij alle hulpvormen.
Voor vaststelling van dit rapport heeft Juzt verbetermaatregelen geformuleerd en aan de inspectie toegezonden.