Zorggoed De Zegger, Bornerbroek

In februari 2020 voerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een onaangekondigde hertoets uit bij Zorggoed De Zegger B.V. in Bornerbroek. Aanleiding hiervoor was het toezicht dat de inspectie in februari 2019 uitvoerde bij Zorggoed De Zegger B.V. en het verbetertraject dat Zorggoed De Zegger B.V. daarna heeft ingezet. Doel van dit toezicht was te toetsen of eerdere tekortkomingen en aandachtspunten zijn opgeheven en Zorggoed De Zegger B.V. verantwoorde jeugdhulp biedt.

De aanbieder voldeed op het moment van de hertoets aan 18 van de 19 onderzochte verwachtingen uit het toetsingskader Verantwoorde Hulp voor Jeugd. Verbetering is nodig op het volgende criterium:

  • 5.3. De aanbieder voldoet aan de geselecteerde nalevingsnormen

De aanbieder stuurde de inspectie een actieplan naar aanleiding van het conceptrapport, met daarin de stappen die gezet zullen worden om het laatste punt te verbeteren.

De inspectie acht Zorggoed De Zegger B.V. in staat om verantwoorde hulp te bieden en vertrouwt erop dat Zorggoed De Zegger B.V. concrete verbetermaatregelen doorvoert om aan alle verwachtingen te voldoen. De inspectie blijft de ontwikkelingen volgen vanuit haar reguliere toezichtrol.