De Wijde Wereld, Montfoort

In februari 2024 voerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onaangekondigd toezicht uit bij “De Wijde Wereld Coaching & Begeleiding” (hierna: De Wijde Wereld) in Montfoort. 
De inspectie constateert dat 6 van de 9 getoetste normen grotendeels aan de norm voldoen, op 3 normen is verbetering noodzakelijk. 

De inspectie is kritisch op het feit dat een aantal tekortkomingen ook geconstateerd zijn bij een eerder bezoek in 2022. Positief is de inspectie over het gegeven dat De Wijde Wereld, anders dan in 2022, aan de slag is gegaan met het verbeteren van de kwaliteit van zorg door het maken van een aantal beleidskeuzes, zoals het afschalen van de grootte van de organisatie en het inschakelen van ondersteuning voor de bestuurder, supervisie en teamcoaching. 

De inspectie wil deze ontwikkelingen volgen en vraagt daarom aan De Wijde Wereld om een verbeterplan aan te leveren met een tijdspad van implementatie van de verbetermaatregelen. Op basis van het verbeterplan zal de inspectie het vervolg bepalen.