Medtronic MiniMed FA896 - MiniMed 600 Series insulin pump Retainer Ring - reminder june 2020

De MiniMed™ 600-serie insulinepomp is ontworpen met een reservoircompartiment-ring om het reservoir in de insulinepomp te vergrendelen. Er zijn incidenten gemeld van een los reservoir dat niet langer in de insulinepomp kan worden vergrendeld. Het reservoir kan losraken door een gebroken of ontbrekende ring die een juiste vergrendeling verhindert. Deze ring kan gebroken zijn, bijvoorbeeld als gevolg van het laten vallen of stoten van uw insulinepomp tegen een hard oppervlak.
Als het reservoir niet goed in de insulinepomp is vergrendeld, kan dit leiden tot te veel of te weinig afgifte van insuline, wat kan leiden tot hypoglykemie of hyperglykemie.

Farbiktant: Medtronic MiniMed
Product: MiniMed 640G Insulin Pump; MiniMed 670G Insulin Pump

Waarschuwing van de fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.