Thermo Fisher Scientific FSN-2021-008 - ThermoScientific Oxoid Egg Yolk Emulsion
An internal investigation by Oxoid Limited, part of Thermo Fisher Scientific, has confirmed that the standard appearance of the emulsion is an orange/ yellow colour, the batch subjected to this FSN indicates a white/cream colour. The pH of the emulsion is approximately 5.5. where the specification pH is 6.0-6.5.
The pale colouration of the emulsion is resulting in pale colouration and a visible surface film of finished products when used in conjunction with typical culture media formulations.
Fabrikant: Thermo Fisher Scientific
Product: ThermoScientific Oxoid Egg Yolk Emulsion
Datum FSN: 18-8-2021
Waarschuwing van de fabrikant
Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.