BSN Medical GmbH, FSN-QIM 500077717 / 500077719, Jobst Compri2 / Jobst Compri2 Lite

We zijn geïnformeerd dat de etikettering van de hierboven vermelde partij misleidend kan zijn. De omdozen van de betrokken partij zijn correct gelabeld met Jobst Compri2, echter de stuksverpakkingen in de omdozen geven aan JOBST Compri2 Lite te bevatten, terwijl dat JOBST Compri2 is. De JOBST Compri2 is dus verpakt  in de verkeerde omdoos.

Jobst Compri2 Lite levert een druk van 20-30 mmHg die is geïndiceerd voor patiënten met een enkel-arm index (ABPI) van 0,5-0,8. Jobst Compri2 in de  stuksverpakking levert een hogere druk van 40 mmHg die is geïndiceerd voor patiënten met een ABPI hoger dan 0,8 en die gecontra-indiceerd is voor patiënten met  een ABPI lager dan 0,8. De zwachtels in de stuksverpakking zijn correct gelabeld als Jobst Compri2 voor ABPI > 0,8, maar dit kan tijdens routinematig gebruik worden overzien. Daarom  willen we de bovenstaande batch van Jobst Compri2 Lite als voorzorgs- en beschermende veiligheidsmaatregel terugroepen.

Fabrikant: BSN Medical GmbH
Product: Jobst Compri2 / Jobst Compri2 Lite
Datum FSN: 26 janauari 2022

Waarschuwing van fabrikant

Dit bericht is een waarschuwing van de fabrikant. Na het op de markt brengen van een medisch hulpmiddel is de fabrikant verplicht het hulpmiddel te volgen en waar nodig te verbeteren. Wanneer sprake is van een risico voor de gebruiker moet de fabrikant actie ondernemen. De fabrikant informeert gebruikers en de inspectie over deze actie met een waarschuwing (Field Safety Notice). Zie ook waarschuwingen medische hulpmiddelen. Dit hoort bij het toezicht op medische technologie.