Uitkomsten inspectie-onderzoek bij Pluryn, locaties Hoenderloo en Deelen

Stichting Pluryn besloot in 2020 om haar locaties Hoenderloo en Deelen te sluiten. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hield tot aan de sluiting intensief toezicht. Wij beoordeelden de zorgcontinuïteit en de zorgvuldigheid van de zorgoverdracht. Hieronder kunt u de verschillende voortgangsberichten van de inspectie lezen. 

Pluryn richtte zes nieuwe groepen op voor een aantal jongeren van de locaties Hoenderloo en Deelen. De inspectie bracht in 2020 voortgangsbezoeken aan deze groepen. 

De groep Kwadrant in Almere bood eerder nog geen passende hulp aan jongeren en ouders. Daarom bezocht de inspectie deze groep in mei 2021 opnieuw. In het zesde voortgangsbericht staan de bevindingen van dit bezoek. Na het zesde voortgangsbericht ontvingen wij een signaal over de kwaliteit van zorg op deze groep. Dit signaal ging onder andere over wisselingen in het vaste team van medewerkers. De inspectie sprak in november 2021 met de locatie over dit signaal. 

Voldoende actie

Wij concluderen dat Pluryn voldoende actie heeft ondernomen om de continuïteit in de personele bezetting op groep Kwadrant te garanderen. Wel zien we dat groep Kwadrant een stap terug heeft moeten doen in de ontwikkeling van het team. Zoals investeren in teambuilding, passende onderlinge taakverdeling en een begeleidingsvisie ontwikkelen. Dat komt volgens ons door het verloop van medewerkers en de tijdelijke inzet van uitzendkrachten.

Toch hebben wij voldoende vertrouwen dat Pluryn aan de slag gaat met vaste medewerkers voor groep Kwadrant te werven. Wij gaan er ook vanuit dat Pluryn verder gaat met het door ontwikkelen van het team. 

In het zesde voortgangsbericht besloten we het toezichttraject gericht op de nieuwe groepen af te sluiten. Wij zien geen reden om af te wijken van dat eerdere besluit. De inspectie volgt de ontwikkelingen vanaf nu in het reguliere toezicht op Pluryn.